Een tentoonstelling die de rijkdom en diversiteit van de hedendaagse beeldhouwkunst in België viert. In het hart van dit artistieke evenement wordt steen, een eeuwenoud materiaal, het medium voor een belangrijke artistieke evolutie, gedragen door twaalf gerenommeerde Belgische beeldhouwers.

In deze tentoonstelling verkennen we de unieke wereld van de hedendaagse beeldhouwkunst, duiken we in hoe deze kunstenaars de millennia-oude traditie van beeldhouwen in steen heroverwegen en heruitvinden. Elk van de twaalf makers presenteert zijn unieke interpretatie van het materiaal, tartend de conventies en verleggend de grenzen van artistieke expressie.

De titel, "Pierre vers une évolution," vat onze wens samen om een diepgaande artistieke transformatie binnen de Belgische beeldhouwscene te onthullen. Voorbij de materie van steen toont elke creatie een narratieve, esthetische en conceptuele evolutie, getuigend van de dynamiek van de hedendaagse kunst in ons land.

Deze tentoonstelling biedt een boeiende duik in de creatieve processen van deze kunstenaars, waarbij de invloed van België als bron van artistieke inspiratie wordt belicht. Ontdek werken van verbluffende fijnheid, delicate composities en gedurfde experimenten, allemaal gevormd uit hetzelfde basiselement: steen.

Wij nodigen u uit om u te laten meeslepen door deze meeslepende artistieke ervaring, om de contrasten, texturen en vormen te verkennen die oprijzen uit deze blokken steen, en om deel te nemen aan een collectieve reflectie over de evolutie van beeldhouwkunst in België.