Kom en ontdek een uitzonderlijke tentoonstelling gewijd aan Alan Tex, een kunstenaar wiens belangrijke bijdragen op het gebied van fotografie het naakte lichaam benadrukken door middel van theatrale ensceneringen. De tentoonstelling loopt van 6 juli tot 29 september 2024 in het Atelier 34zero Muzeum.

In het visuele universum van Alan Tex ontvouwt elk beeld een clowneske vertelling die de essentie van de mensheid en zijn omgeving vastlegt. Zijn werken nemen toeschouwers mee op een introspectieve verkenningstocht en onthullen op krachtige wijze de vele dimensies van de menselijke conditie. Ze behandelen universele thema's zoals plezier, emoties, kindertijd en dood, met een opmerkelijke diepte en gevoeligheid. Deze tentoonstelling toont een unieke verzameling van zijn werken en geeft een overzicht van zijn artistieke ontwikkeling.

De retrospectieve tentoonstelling toont een brede selectie van zijn fotografische werk, waarin circus en theatrale inspiratie zich vermengen met verwijzingen naar oude schilderkunst en niet-Europese kunst. De theatrale composities van Alan Tex bevatten uitgebreide ensceneringen en zorgvuldig ontworpen decors met een uniek perspectief.

Duur van de tentoonstelling: 6 juli - 29 september 2024

Locatie: Atelier 34zero Muzeum Drève de Rivieren 334, 1090 Brussel

Toegangsprijs:
    Volwassenen: €10
    Groep (10 personen): €7
    Kinderen (6 tot 12 jaar): €2

Waarschuwing voor de inhoud: Sommige foto's kunnen naakt bevatten dat een nietsvermoedend publiek zou kunnen beledigen. We willen je eraan herinneren dat het niet onze bedoeling is om kunstenaars te censureren, maar eerder om hen te steunen in hun artistieke inspanningen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imagine ArtScience "Creëert"
 
🗓️ Datum: 11-13 april
📍 Locatie: Le Bistro, Ch. de Wemmel 281, Jette
 
Geleid door burgers voor burgers, met de bijdrage van kunstenaars als onderdeel van de satellietevenementen van het Nieuwe Europese Bauhaus 2024.
In het hart van de gemeenschap van Jette zal een levendig evenement plaatsvinden waar een eens leeg canvas zal veranderen in een tapijt van lokale gevoelens. Burgers van alle leeftijden zullen worden begeleid in het creëren van een uniek gemeenschapskunstwerk, waarbij elk een penseelstreek, een regel poëzie, een gedurfd schets of een vleugje kleur toevoegt. Samen zullen ze een visuele en literaire mozaïek weven die de geest van hun collectieve ervaringen vastlegt. Dit gemeenschappelijke meesterwerk zal groeien met elke bijdrage, en veranderen in een uniek symbool dat de diverse stemmen, talen, dromen en aspiraties van de deelnemers belichaamt. Het zal niet alleen kunst zijn, maar een gesprek in kleur en tekst, een levend document van de hartslag van de gemeenschap.
 
Sluit je aan bij ons voor deze artistieke workshop om de Imagine ArtScience tentoonstelling te lanceren in het hart van Jette.
 
 
 
 
 
We zijn er trots op vorig jaar studenten te verwelkomen in de sectie Fotografie van de Haute Ecole Libre de Bruxelles
Ilya Prigogine.📷
Als onderdeel van een collectieve tentoonstelling met 10 gevarieerde artistieke universums.🤩
 
 
Klasse 2023 wordt vertegenwoordigd door Allan Daïf, Arno Dominique, Hugo Fraysse, Chloé Meurist, Pierre-Louis Poliart,
 
Jonathan Pourchet, Estelle Vallier, Arthur Van Coppenolle, David Vredebregt en Alice Walravens.
 
 
De opening van de Replay-tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 23 juni om 19.00 uur in Atelier 34zero Muzeum.
 
🚪 De ingang loopt door het park op nummer 62 Rue Eugène Toussaint op 1090 Jette.
 
De tentoonstelling blijft open op zaterdag 24 en zondag 25 juni.
 
We kijken ernaar uit om veel.ses te ontmoeten om hun werken met u te delen en het glas vriendschap te drinken. 🥂
 
 
 

 

 

 

Atelier 34zero Muzeum is verheugd zijn thematentoonstelling "Multifoto's: Amerikaanse Spelen" uit te breiden.
Kom ons bezoeken wanneer de tentoonstelling heropent op zaterdag 01 juli vanaf 11 uur. De tentoonstelling is elke dag te zien van 11 tot 19 uur in Atelier 34zéro Muzeum en blijft dan open tot zondag 01 oktober 2023.
 
We nodigen je uit voor een thematische tentoonstelling over fotografie in de artistieke producties van het einde van de late 19e en vroege 20e eeuw.
Er wordt een hele reeks historische fotoarchieven en reproducties getoond die draaien rond fotografische trucage en enscenering. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Poolse verzamelaar Stefan Okolowicz. De tentoonstelling bestaat uit twee delen: meervoudige portretten en look-alikes. Een aantal internationaal bekende kunstenaars zoals Marcel Duchamp, Umberto Boccioni, Stanislaw Ignacy Witkiewicz en Francis Picabia zullen te zien zijn.
 
De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met onder andere het Centre Pompidou, Fotomuseum Antwerpen - FOMU, Musée de la Photographie, Charleroi, la Fondation Picabia et Estonian Film Archive (Tallinn)onder andere.
 
Toegang tot de tentoonstelling en opening : 10EURVoor meer informatie:

02.428.33.06
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Mis de laatste kans niet om de tentoonstelling "Quand je serai perdu dans la mémoire des hommes" van Jean-Pierre Bredo in het Atelier 34zéro Muzeum te zien! Op zondag 29 januari vanaf 12 uur nodigt het team van het museum u uit voor de sluiting van de tentoonstelling. Aarzel niet om het einde van deze tentoonstelling te komen vieren met een glas Belgisch bier, Poolse wodka of heerlijke jetto-poolse specialiteiten!

 

 

 

Het Atelier 34zéro Muzeum is verheugd zijn nieuwe retrospectieve tentoonstelling gewijd aan de kunstenaar Jean-Pierre Bredo aan te kondigen. Kom en vier met ons de opening van de tentoonstelling op zaterdag 22 oktober vanaf 12 uur. De tentoonstelling is dan geopend van zondag 23 oktober tot en met 29 januari 2023.

Jean-Pierre Bredo (1964) is een Waals kunstenaar, opgeleid als schrijnwerker en meubelmaker, die later een diploma beeldhouwen behaalde aan de Académie des Beaux-Arts in Brussel. Schommelend tussen sculpturen, schilderijen en installaties creëert de Belgische kunstenaar werken rond de drie nationale kleuren. De afgelopen twintig jaar heeft hij onvermoeibaar alledaagse voorwerpen verzameld en met elk werk de grondslagen van de nationale identiteit een beetje meer in vraag gesteld. Humor en poëzie zijn de sleutelwoorden van deze tentoonstelling.

 

De tentoonstelling is elke dag van 11 tot 19 uur te zien in het Atelier 34zéro Muzeum.

 

Het zal worden uitgevoerd naar Polen in de BWA Contemporary Art Gallery (Katowice).

 

Toegangsprijs voor de tentoonstelling en de opening: 10EUR

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

 

02.428.33.06

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

De laatstejaarsstudenten van de afdeling Fotografie van de Haute Ecole Libre de Bruxelles - Ilya Prigogine nodigen u uit op de opening van hun tentoonstelling "Replay".

Deze collectieve tentoonstelling zal 10 totaal verschillende artistieke universums belichten.

De klas van 2022 wordt vertegenwoordigd door Alexia Dewaele, Lion Laperre, Estelle Vallier, Nina Keirle, Lucien Lambotte, Ianis André, Axel Gentinne, Bryan Denis, Logan Wesse, Anouchka Vingerhoedt.

De opening van de tentoonstelling Replay vindt plaats op vrijdag 17 juni vanaf 19.00 uur in het Atelier 34zero Muzeum. De ingang is via het park gelegen aan de Rue Eugène Toussaint 62 in 1090 Jette (residentie Monaco).

 

Een drankje zal worden aangeboden bij aankomst.

 

De tentoonstelling blijft open op zaterdag 18 en zondag 19 juni van 11.00 tot 19.00 uur.

 

Aarzel niet om ons te steunen op onze crowdfunding. Deze financiering zal ons in staat stellen kwaliteitsafdrukken aan te bieden in een aangename omgeving. Voor elke donatie, hoe klein ook, ontvangt u een klein presentje. Dank u bij voorbaat!

 

https://www.kisskissbankbank.com/fr/projects/expo-photo-replay-2022-668bb8df-3093-4b00-8333-908681136741/tabs/description?fbclid=IwAR2IsxZyEBXCmCHhwBTtk4rRs57mWfFLV0JyH-Su0j5DS1aACzC_cRmWcKw

 

Ter plaatse hebt u ook de mogelijkheid om ons collectief boek, fotografische afdrukken of de editie van enkele studenten te kopen...

We kijken ernaar uit velen van jullie daar te zien,

 

De studenten en de faculteit van de afdeling Fotografie van de HELB - Ilya Prigogine

 

Ontdek al wat werk van de studenten:

 

Expo website: https://exporeplay.be/

Facebook-evenement: https://fb.me/e/5clFlJ9sa

Instagram : https://www.instagram.com/exporeplay2022/

Expo-emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

                                                             

Mis de laatste kans niet om de tentoonstelling van Marek Kus in het Atelier 34zero Muzeum te zien! Op zondag 5 juni vanaf 12 uur nodigt het team van het museum u uit voor de sluiting van de tentoonstelling. Aarzel niet om het einde van de tentoonstelling te komen vieren met een glas Belgisch bier, Poolse wodka of heerlijke jetto-poolse specialiteiten!

 

                                                           

                                                                        

 

Het Atelier 34zero is verheugd een nieuwe retrospectieve tentoonstelling aan te kondigen, gewijd aan de Poolse schilder Marek Kus! Kom de opening van de tentoonstelling met ons vieren op zaterdag 26 maart om 12.00 uur. De tentoonstelling loopt dan van zondag 27 maart tot maandag 13 juni 2022. Aarzel niet en kom met ons de wereld van deze zeer bijzondere artiest ontdekken.

Hij komt oorspronkelijk uit de regio Katowice en is momenteel directeur van de galerie BWA in Katowice. De werken van Marek Kus, die in het verleden meermaals in het Atelier 34zéro Muzeum werden tentoongesteld, waren voor onze instelling van bijzonder belang, met name vanwege de notie van vrijheid die eruit spreekt. In zijn schilderijen schildert en reproduceert de kunstenaar graag vormen bestaande uit kleine antropomorfe figuren, waarbij hij de begrippen eenheid, gemeenschap en vooral vrijheid in twijfel trekt.

De tentoonstelling is elke dag van 11 tot 23 uur te bezichtigen in Atelier 34zéro Muzeum.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

 

02.428.33.06

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

In afwachting van de volgende tentoonstelling eind maart, heeft het hele team van Atelier 34zéro zich gemobiliseerd om twee kleinere tentoonstellingen te organiseren. Deze is opgedragen aan de Belgische artiest Alan Tex! Duik met ons in de bijzondere wereld van Alan Tex van zaterdag 12 maart tot en met zondag 20 maart.

 

Opening : zaterdag 12 maart om 12.00 uur.

  

  

We kijken ernaar uit u daar te zien
Vriendelijk en cultureel ! 

 

 

In afwachting van de volgende tentoonstelling eind maart, heeft het hele team van Atelier 34zéro zich gemobiliseerd om twee kleinere tentoonstellingen te organiseren, waarvan de eerste gewijd zal zijn aan de kunstenares Jeanine Cohen! Kom van zaterdag 12 maart tot en met zondag 20 maart kennismaken met deze onvergelijkbare Belgische kunstenaar.

 

Opening: zaterdag 12 maart om 12.00 uur

 

 

 

We kijken ernaar uit u daar te zien,

Vriendelijk en cultureel !

 

Atelier 34 zéro Muzeum heeft het genoegen om, in samenwerking met ENSAV La Cambre, de tentoonstelling Là où les renards viennent crever !

Deze tentoonstelling bestaat uit de presentatie van de bachelorexamens van het atelier Beeldhouwkunst van ENSAV La Cambre. Kom en bekijk de installaties van de beeldhouwers van morgen, verspreid over het museum.

Opening op 21 januari 2022 vanaf 18.00 uur

21/01/2022 - 30/01/2022

GRATIS TOEGANG

 

L'Atelier presenteert een grote tentoonstelling van zijn collectie, een verzameling werken van Belgische en internationale kunstenaars. De werken, verzameld in meer dan veertig jaar, variëren van Poolse avant-garde en eco-kunst tot fotografie en fotomontage. Het ensemble presenteert meer dan veertig werken en weerspiegelt de persoonlijkheid en smaak van de oprichter en voorzitter van het Atelier 340/34zero Muzeum, Wodek Majewski.

Deze werken, zowel picturale, sculpturale als fotografische, zijn vaak afkomstig van kunstenaars die in het verleden met de structuur hebben samengewerkt. Het Atelier brengt dus ook aan hen hulde met deze tentoonstelling.

 

Met: Erwan Ballan (FR), Pascal Bernier (BE), Keith Boadwee (US), Jean-Pierre Bredo (BE), Jeanine Cohen (BE), Jacques De Backer (FR), Jetje De Kort (NL), Jean-François Demeure (FR), Filip Dujardin (BE), Javier Fernandez (BE), Jean-Marie Gheerardijn (BE), Katarzyna Gorna (PL), Ado Hamelryck (BE) Leszek Knaflewski (PL), Katarzyna Kobro (PL), Marek Kus (PL), Jacques Lizene (BE), Dominique Marx (BE), Pierre Radisic (BE), Henryk Stazewski (PL), Władysław Strzemiński (PL), Anu Tuominen (FI), Nils-Udo (DE), Camiel Van Breedam (NL), Bob Verschueren (BE) en Julien Willem (BE).

 

Tentoonstelling zichtbaar van 17/07/2021 tot 13/03/2022

Volwassen ticket: 10 euro. Het ticket geeft toegang tot de tentoonstelling van de collectie en de tentoonstelling van Jacques Talmar.

 

 

CUT – WOJTEK PUSTOŁA

Tentoonstelling geopend van 27.03 au 06.06.2021 Vernissage 27.03.2021, 12:00

Over een twintigtal kilometer in de Apuaanse Alpen, boven het kleine Italiaanse stadje Carrara, verbergt zich een steen die, dankzij zijn vlekkerige textuur en afhankelijk van zijn kwaliteit, schommelt tussen zuiver wit tot verschillende grijstinten: Carrara marmer. Wojtek Pustoła, geboren in 1980 in Warschau, is beeldend kunstenaar, filmmaker, beeldhouwer en decorontwerper. Hij studeerde beeldhouwkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Warschau en Intermedia aan de Universiteit voor Kunsten in Poznań. Pustoła heeft een karakteristieke minimalistische stijl ontwikkeld, die zichtbaar is in zijn sculpturale, scenische, cinematografische en performatieve werken. Hij is de auteur van marmeren sculpturen, die hij maakt met behulp van een directe snijtechniek, ongebruikelijk voor steen. Deze monografische tentoonstelling schetst de geschiedenis tussen de kunstenaar en zijn favoriete materiaal, marmer.

Prijs: 10 euro

 

 

 

Mis de laatste kans niet om de SKO-tentoonstelling in atelier34zero Muzeum te zien! Zaterdag 13 maart vanaf 12.00 uur nodigt het museumteam u uit voor het einde van de tentoonstelling. Kom en vier en ondersteun hedendaagse kunst met een meeneem cultuurglas of heerlijke Jetto-Poolse specialiteiten!

 

 

SKO, Human bomb.

 

Atelier 34zero Muzeum verlengt de tentoonstelling van de Jetse kunstenaar SKO tot en met zondag 14 maart. Kom en ontdek deze selectie van portretten die gekenmerkt worden door de gezichten van het beroemde kinderspeelgoed en het gebruik van pop en vintage tinten. Om u te verwelkomen, zoals altijd, worden Jetto-Poolse specialiteiten aangeboden, vergezeld door Belgische trappisten en verschillende Karpatische wodka's. U kunt ook onze specialiteiten meenemen. 

We verwelkomen u in totale veiligheid en respecteren de sociale afstandsregels en sanitaire maatregelen.
Toegangprijs: 5 €. 

→ Tentoonstelling toegankelijk  t.e.m. 14

 

 

 

sko

SKO, Confiné style, 2020

 

 

Het Atelier 34zero Muzeum presenteert SKO met een monografische en retrospectieve tentoonstelling over de evolutie van zijn creaties. De Jetse kunstenaar is reeds bekend in de gemeente door zijn deelname aan het Artiestenparcours en zijn eigen tentoonstellingen in het gemeentehuis, Wij presenteren een selectie van werken die gekenmerkt worden door de gezichten van het beroemde kinderspeelgoed en het gebruik van populaire en vintage tinten

Ik nodig u van harte uit vanaf 9 januari 2021 om 12:00 uur.

Om jullie te verwelkomen worden, zoals altijd, Jetto-Poolse specialiteiten aangeboden,
vergezeld door Belgische trappisten en verschillende Karpatische wodka's.

We verwelkomen u in alle veiligheid en u kunt ook een cultureel drankje meenemen.

Toegangprijs van de opening: 5 €.

 

 washington

Frank Synowicz, Hail to the Chief : Georges Washington   

Het Atelier 34zero Muzeum nodigt u uit om onze volgende solo-tentoonstelling van Frank Synowicz te komen bezichtigen. De vernissage zal plaatsvinden op zaterdag 12 september om 12u.

like this 2

Jeanine Cohen, Untitled, 2020

 

VERNISSAGE ZATERDAG 30/05/2020 om 12u00,

Atelier 34zero Muzeum heet u graag welkom op de vernissage van onze volgende tentoonstelling Why not ? Autre chose,met de focus op het oeuvre van de brusselse kunstenares Jeanine Cohen, op zaterdag 30 mei om 12 uur 's middags.

Residentie

VERNISSAGE: 12/09/19 - 19U

De expo toont het werk van 4 jonge kunstenaars: Sixtine Jacquart, Emily Kelly, Juan Pablo Plazas, Anatole Lachassagne, na een artistieke residentie hier in het Muzeum.

Het Atelier 34zero Muzeum is steeds betrokken bij het onderzoek en de promotie van beeldende kunst met een accent op sculptuur en driedimensionale werken. Met de programmatie van vier residenties kunnen artiesten de intellectuele mogelijkheden van de eigen artistieke praktijk verkennen.

Deze zomer had het Atelier 34zero Muzeum het genoegen om drie plastische kunstenaars en één graficus te mogen ontvangen. Gedurende twee maanden stonden de ruimtes ter beschikking en dit met de steun van Cjm ( Cultuur, Jeugd en Media).

Tentoonstelling: 12/09/2019 - 03/11/2019
Officiële opening: 12/09/19 - 19u
Performance Sixtine Jacquart: 19u30 – 22 u
Performance Juan Pablo Plazas: 19u30 – 21u
Kathalogische workshop met Anatole Lachassagne: 19u30 – 21u
Toegang tot de vernissage: Gratis

Residentie

FINISSAGE: 09/11/19 - 19U

De expo toont het werk van 4 jonge kunstenaars: Sixtine Jacquart, Emily Kelly, Juan Pablo Plazas, Anatole Lachassagne, na een artistieke residentie hier in het Muzeum.

casey

OPENING: 30/11/2019 - 12U

Atelier 34zéro Muzeum nodigt u uit voor de opening van de tentoonstelling Paddenstoelen in de hedendaagse kunst. Gelegen op de grens tussen realiteit en fictie, verwijst het beeld van de paddestoel naar magische, mystieke werelden, bevolkt door vreemde wezens en wandelaars die gevangen zitten in deze universums.

poster

VERNISSAGE HELB 21/6/18 - 19h

Wij zijn blij om dit jaar opnieuw onze deuren open stellen voor de jury en eindejaardstentoonstelling van de fotografiestudenten van de Vije Hogeschool Brussel Ilya-Prigogine. 

De opening van Replay gaat door op vrijdag 21 juni om 19.00 uur en blijft te bezoeken tot en met zondag 23 juni.  De expo presenteert de eindwerken van elf fotografen: Bryan Declercq, Guilyan Pepin, Marie-Lou Lozia, Claire Louis, Elise Vanheule, Laura Franquet, Aline Snoeck, Boris Radermecker, Paul-Henri Verlooy, Juliette Simonet, Louis Lessire.

Mis de kans niet om de talenten van deze jonge kunstenaars te ontdekken!

 

 

 

Van_Breedam_01

23/03 > 16/06/19

VERNISSAGE 23/03/19 - 19U

De kunstenaar, geboren te Boom in 1936, geniet vooral met zijn zogenaamde « assemblages » een ruime bekendheid in België en daarbuiten. Met stukken hout en metaal die Van Breedam her en der recupereert, « keert hij zich af van de gangbare modellen en kiest voor toevallig gevonden voorwerpen die hij samenbrengt tot driedimensionale objecten. Uit dit amalgaam van afgedankte voorwerpen bouwt hij een eigen wereld op waarin zijn origine aanvankelijk duidelijk en later losser terug te vinden is. Op die manier ontwerpt hij een persoonlijke esthetische code waarin tragiek en ironie vaak samenspelen. Naargelang zijn engagement groter wordt prevaleert het eerste op het andere. » (Ludo Bekkers, mei 1989, catalogue de l’exposition « Władysław Hasior / Camiel Van Breedam », Atelier 340, 1991, p.166)

 Pascal_Bernier_1

09/02 > 28/04/19

VERNISSAGE 09/02/19 - 12U

Voor deze nieuwe editie van het stedelijke sociologische project Reclame voor een kunstwerk presenteert Atelier 34zero Muzeum een ​​selectie werken van de Belgische kunstenaar Pascal Bernier, die allemaal verband houden met de kunst van de taxidermie.

Deze autodidactische kunstenaar werd geboren in 1960 in Brussel en werkt sinds zijn 26e aan een veelzijdigœuvre, even gedurfd als oneerbiedig in zijn manier om altijd de incoherentie of zelfs de absurditeit te tonen van een bepaald gedrag dat specifiek is voor de menselijke soort. Door van het dier zijn favoriete werkmateriaal te maken, roept de beeldend kunstenaar alle vormen van humor op - spot, ironie, provocatie, woordspelingen, enz. - om terecht de misbruiken aan te wijzen die de mensen aandoen tegenover hun soortgenoten, maar ook Tegenover elkaar.

Dus, met een goede dosis spot in combinatie met een zekere ontgoocheling, is de benadering van Pascal Bernier daar om de stereotypen in twijfel te trekken en te bevechten, die door onze moderne samenleving worden overgedragen als onthullers van sociaal-culturele mechanismen.

 

Pascal_Bernier_2

 

 

 

 

 

invitation-bwa

16/02 > 14/04/19

VERNISSAGE 15/02/19 - 18U

Atelier 340 Muzeum / Atelier 34zero Muzeum exporteert zijn internationale collectie van moderne en hedendaagse kunst spandoeken sturen naar het BWA Contemporary Art Centre in Katowice, Polen.

Pascal Bernier (BE) / Xu Bing (CN) / Keith Boadwee (US) / Maurizio Cattelan (IT) / Jacques De Backer (FR) / Daniel Desmedt (BE) / Arti Grabowski (PL) / Kira O'Reilly (IE) / Yvonne Salzmann (DE) / Soheila Sokhanvari (IR) / Pietertje Van Splunter (NL) / Stenzel & Kivits (NL) / Frank Synowicz (US) / Wacław Szpakowski (PL) / Olav Westphalen (DE)

 

Beste vrienden,

Wij nodigen u van harte uit voor de inhuldiging van onze nieuwe collectie dekzeilen op zaterdag 18 december 2021 om 12 uur, onder het genot van een kleine culturele borrel. Dit evenement is een voorproefje van onze komende tentoonstelling in maart 2022, gebaseerd op fotografische trucs uit het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Bij wijze van voorproefje kunt u 8 werken uit de komende tentoonstelling ontdekken, waarin de personages op verschillende manieren worden geënsceneerd door te spelen met het fotografische medium.

We kijken ernaar uit u te zien op 18 december 2021,

Vriendelijk en cultureel,

Wodek

 

 

 

Naast de tentoonstelling van de collectie en de nieuwe sociologische banieren, wijdt het Atelier34zero Muzeum ook een presentatie aan het werk van de Belgische beeldhouwer Jacques Talmar (1927-1997). Talmar, geboren in Brussel, was een productieve beeldhouwer die werkte in brons, terracotta, gips en lood.

Vernieuwend in zijn behandeling van het menselijk lichaam, kunnen de rondingen van zijn creaties echo's van de werken van Nikki de Saint-Phalle, Fernando Botero of Aristide Maillol. Door de nadruk te leggen op de weelderigheid en rondheid van het menselijk lichaam, laat Talmar in zijn werk een spel toe van voorbijgaande krommingen en tegenkrommingen, met een zeldzaam gevoel voor volume. Deze zwaarlijvige lichamen zijn het resultaat van een satirische - zelfs ironische - benadering van het onderwerp; de beeldhouwer amuseert zich ook graag met de Franse taal, zoals blijkt uit een van zijn beelden getiteld "Les trois grasses".

Naast zijn carrière als kunstenaar was Jacques Talmar ook 36 jaar lang docent aan de Academie voor Schone Kunsten van Sint-Joost-Ten-Node. Met deze tentoonstelling willen wij de aandacht vestigen op het werk van een productieve lokale beeldhouwer die zijn passie heeft doorgegeven en verschillende generaties beeldhouwers heeft gevormd.


Tentoonstelling zichtbaar van 17/07/2021 tot 13/03/2022

Volwassenen ticket: 10 euro
Filip_DUJARDIN_BRXL_O2

28/04 – 29/07/18 / VERLENGD > 25/08/2018

Atelier 34zero Muzeum zet de tentoonstelling over architecturale ficties van Filip Dujardin, voort tot zaterdag 25 augustus.

Als beeldend kunstenaar uit Gent, gepassioneerd door fotografie en architectuur, ontwerpt Filip Dujardin unieke werken die de stedelijke ruimte heruitvinden. Zijn fotografische assemblages, tussen realisme en fictie, stimuleren onze aandacht en scherpen onze ogen door een nieuw standpunt voor te stellen over de omgeving die ons omringt. Naast de vele foto's die in de ruimtes van het museum worden gepresenteerd, is het hoogtepunt van deze tentoonstelling de creatie van zes nieuwe spandoeken - gemanipuleerde, gemengde en geherschikte panorama's van de steden Gent, Brussel en Katowice (PL) waar de kunstenaar onlangs tentoonstelde - die in het culturele park van Atelier 34zero Muzeum in dialoog gaan met de stedelijke omgeving.

OPENING 28/04 -12u

Galerie_des_portraits

15/09 – 14/10/18

OPENING 15/09 - 16u

In het kader van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen stelt het Atelier 34zero Muzeum met trots een eigen ‘galerij van portretten’ voor. Acht erkende kunstenaars leveren op vraag van het museum een eigentijdse en artistieke wending aan de klassieke verkiezingscampagne. Elke kunstenaar gaat in dialoog met een kandidaat, gekozen uit verschillende politieke partijen, die tijdens de vorige legislatuur interesse heeft getoond in hedendaagse kunst. Het resultaat van deze bijzonder boeiende interactie tussen politiek en kunst is vanaf 15 september te bezichtigen in het cultuurpark van het Atelier 34zero Muzeum.

 /Gilles_Barbier_Banana_Head

RECLAME VOOR EEN KUNSTWERK - ROND HET PORTRAIT

Gilles Barbier (FR) / Darren Coffield (GB) / Pierre Radisic (BE) / Frank Synowicz (US) / Wacław Szpakowski (PL) / Stanisław Witkiewicz (PL)

10/03-22/04/18
VERNISSAGE 10/03/18 -12u

Voor deze stedelijke interventie stellen we een sociologische en artistieke zoektocht voor « rond het portret ». Wat is een portret, wat zegt het over de maker en het onderwerp dat wordt weergegeven? In een poging om deze vraag te beantwoorden hebben zes internationale kunstenaars een bijdrage geleverd met originele en gevarieerde beeldende voorstellen die onze relatie tot de ander en zichzelf in twijfel trekken : Gilles Barbier (FR), Darren Coffield (GB), Pierre Radisic (BE), Frank Synowicz (US), Wacław Szpakowski (PL) en Stanisław Witkiewicz (PL).

 

 /Lai_Jinna_Horse_2012

RECLAME VOOR EEN KUNSTWERK – Het paard in de hedendaagse kunst

Art Orienté Objet (FR) / John Baldessari (US) / Maurizio Cattelan (IT) / David Černý (CZ) / John Collier (GB) / Pieter De Clercq (BE) / Lai Jin’na (CH) / Ben Long (GB) / Soheila Sokhanvari (IR) / Pietertje Van Splunter (NL) / Max Streicher (CA) / Michel Walgraeve (BE)

22/09-27/01/19

OPENING 22/09 - 12u

De relatie die de mens met het paard onderhoudt is altijd dubbel. Enerzijds wordt het dier bewonderd, vereerd en als nobel beschouwd, anderzijds is het een dominante relatie om utilitaire en economische redenen (tot de vorige eeuw).

Meerdere allegorieën van het paard hebben sporen nagelaten in de verbeelding en gaven de aanleiding tot talrijke producties binnen verschillende domeinen: artistiek, literair, cinematografisch, enz. Zo wordt het paardrijden zowel in de literatuur als in de film vaak gezien als het vertrekpunt voor een avontuur. Algemeen gezien staat het paard in de reclame, door zijn gratie, kracht en snelheid, voor het verbond tussen droom en werkelijkheid, viriliteit en vrouwelijkheid.

In de kunst is het paard het meest gerepresenteerde dier sinds de prehistorie en behoort het tot de oudste artistieke onderwerpen. Het paard verschijnt in diverse media: schilderijen, sculpturen, tekeningen, foto's en films. In de kunstgeschiedenis wordt het paard verbeeld in jachttaferelen, te midden van veldslagen, als stuwende kracht achter belangrijke figuren (de machtspositie wordt benadrukt) of als trekpaard van voertuigen. Ondanks het verdwijnen van het gebruik van het paard ten voordele van de technologie in de twintigste eeuw, blijft het paard aanwezig in de werken van vele moderne en hedendaagse kunstenaars.

In de bijna veertig jaar van ons bestaan, heeft het Atelier 340 Muzeum / Atelier 34zero Muzeum steeds een bijzondere aandacht gehad voor de interactie tussen kunstenaar en onderwerp en de manier waarop die relatie het concept beïnvloedt, de ontwikkeling van het werk stuurt of net ‘gegijzeld’ wordt door de kunstenaar. Op basis van dit idee presenteert deze internationale en collectieve tentoonstelling zowel kunstwerken als reproducties op spandoeken van 20 m², geïnstalleerd in onze expozalen en in ons cultuurpark.

 

soheila_sokhanvari_tpajax_2012

 

 

 

 

 

filip_dujardin

Filip Dujardin - OVERVIEW - BWA Katowice (PL)
23/02 - 15/04/18
Vernissage 23/02/18

Atelier 340 Muzeum / Atelier 34zero Muzeum exporteert elk jaar een tentoonstelling naar het BWA Contemporary Art Centre in Katowice, Polen. Dit jaar is de monografische tentoonstelling -Overview- van de Gentse artiest Filip Dujardin, met werken geproduceerd in relatie tot de stad Katowice, verstuurd.

http://www.bwa.katowice.pl

andy_feehan

VARKENS IN KUNST DEEL 2

Félicien Rops (BE) / Atelier les deux garçons (NL) / Xu Bing (CHN) / Andy Feehan (US) / Sarah Garzoni (FR) / Arti Grabowski (PL) / Sarah Maple (UK) / Kira O’Reilly (IE) / Yvonne Salzmann (DE) / Stenzel & Kivits (NL) / Heidi Taillefer (CA) / Chen Wenling (CHN) / Liu Xue (CHN)

18/11/2017 - 04/3/2018

VERNISSAGE 18/11/2017 - 12u

POSTVERNISSAGE 04/3/2018 - 18:30u

Het Atelier 34zero Muzeum stelt een nieuwe editie voor van zijn thematische tentoonstelling rond varkens in de moderne en hedendaagse kunst.

keith_boadwee_pink_poppies_room

24/6 – 31/8/17

Verlengd tot 24/9/17

Vernissage 23/6/17 – 19u

Postvernissage 24/9/17 - 12u

Atelier 34zero Muzeum presenteert het werk van de hedendaagse kunstenaar Keith Boadwee (geboren in Meridian, Mississippi, 1961, woont en werkt in Emeryville, Californië).
Zijn werk is zowel ernstig als vrolijk. Ernstig wanneer het de canons van de westerse schilderkunst bevraagt en conceptuele kunst met performance confronteert of wanneer het in dialoog komt met Otto Muehl's Weens Actionisme of Jackson Pollock’s ‘action painting’ en abstract expressionisme. Maar zijn werk is ook vrolijk. In feite is humor bijna altijd aanwezig in zijn kunstwerken evenals verwijzingen naar de populaire cultuur en queer esthetiek.

 Michel_WALGRAEVE

20 / 04 – 04 / 06 /2017

VERNISSAGE 20 / 04 / 2017 – 19u

Het werk van Michel Walgraeve is vol gevoeligheid en humor. Zijn zwart-wit foto's vormen een poging om de wereld om ons heen over te brengen aan de kijker.

Han_DECORTE

20 / 04 – 04 / 06 / 2017

VERNISSAGE 20 / 04 / 2017 – 19u

Han Decorte zoekt altijd naar het geschikte medium voor een idee, dat is de reden waarom al haar werken zo verschillend zijn van elkaar. Toch is er een rode draad doorheen haar werk. De kunstenaares is vaak geïnspireerd door de menselijk excretie stoffen, omdat ze vreemd, complex en tergelijkertijd erg mooi zijn. Bovendien bevinden de meeste van haar stukken zich op de scheidingslijn tussen kunst en design en hebben een scherpe humor: het is vrij direct en een beetje ruw.

Keith_Boadwee

Pascal Bernier (BE) / Keith Boadwee (US)
SALON DES CENSURÉS
9 / 12 / 2016 - 23 / 04 / 2017
VERNISSAGE 9 / 12 / 2016 – 19h

In september 2016 koos Atelier 34zero Muzeum voor originaliteit door in zijn tuin een reproductie van de fotografische enscenering Pissing in Mouth, gemaakt in 2004 door de Amerikaanse kunstenaar Keith Boadwee, te installeren. De Angelsaksische puriteinse geest heeft zijn weg gemaakt in de meanders van de noordelijke wijken van Brussel. Dit werk, evenals een paar anderen voordien (denk in het bijzonder aan de verontwaardiging veroorzaakt door de Bipolaire Perversie van Pascal Bernier in 2010), werden verplicht wegehaald als gevolg van hevige protesten van de lokale bewoners.

Felicien_ROPS_Pornocrates_1896

Atelier Les Deux Garçons (NL) / Arti Grabowski (PL) / Félicien Rops (BE) / Stenzel & Kivits (NL) / Liu Xue (CHN) 

27/5 - 15/10/17

OPENING 27/5/17 – 12u

Atelier 34zero Muzeum keert terug naar haar project « Reclame voor een kunstwerk » en toont zes nieuwe spandoeken van 20m2 geïnstalleerd, zoals gebruikelijk, in de tuin van het centrum voor hedendaagse kunst. Ter herinnering, dit project presenteert het werk van Belgische en buitenlandse kunstenaars met de bedoeling moderne en hedendaagse kunst te delen met een zo groot mogelijk publiek. Het gaat erom nieuwsgierigheid op te wekken en voorbijgangers en de bezoekers van het muzeum intellectueel te provoceren.

le_grand_retour

Verlengd tot 5/6/2016

10/10/2015 – 17/1/2016

Vernissage 9/10 - 19u

In de jaren 2000 verwierf de Federatie Wallonië-Brussel een deel van de collectie van Atelier 340 Muzeum. Tien jaar later keren de werken van Leo Copers (BE), Nils-Udo (DE), Bernar Venet (FR) en vele anderen naar Atelier 34zero Muzeum terug voor een grote retrospectieve: Le Grand Retour. Nu deze opnieuw deel van de permanente collectie uitmaken, worden thema’s als het plantaardige, het abstracte en de plaats van de mens in de samenleving telkens opnieuw vertegenwoordigd. We mogen inderdaad van een grote terugkeer spreken, een blij weerzien zelfs !

Patrick_GUAFFI_evolution_2006

20/6 - 27/9/2015

VERNISSAGE  19/6 - 19u

Patrick Guaffi  toont een serie beeldhouwwerken die met elkaar gemeen hebben dat ze met kleine slakkenhuizen zijn gemaakt. Elk werk, waarvan het gekozen materiaal, zoals een ganzenveer, betekenis draagt, stelt de vorm van het geheugen, van jeugdherinneringen en dromen/nachtmerries in vraag. De beeldhouwer wekt eveneens de versplintering van het ogenblik, van het lichaam en van de persoonlijke herinnering op.

 

 

 

 

Enregistrer

Jacques_TALMAR

14/3- 31/5 2015

VERNISSAGE 13/3 - 19h

Postvernissage 6/6/2015 - 19h

Tijdens de lente van 2015 brengt Atelier 34zero Muzeum hommage aan de beeldhouwer Jacques Talmar. De monografische tentoonstelling legt de nadruk op de weelderigheid en de rondingen van het menselijke lichaam, thema's die al vanaf het begin van Talmars carrière het centrum van zijn onderzoek uitmaken. Vanaf de jaren 1960 interesseert hij zich voor het zwaarlijvige lichaam dat goed in het vlees zit, wat hem in staat stelt de weligheid van menselijke vormen te benaderen. Zo laat hij zich in met een spel van buigingen en contrabuigingen die zich, met een vreemd gevoel voor volume, van het ene niveau naar het andere uitstrekken.

DeBruyne_Peirs_Wisla_Stories

6/12/2014 - 25/01/2015

VERNISSAGE 5 /12 - 19u

POST-VERNISSAGE 25/1 - 17u

Vanaf 6 december 2014 loopt in het Atelier 34zero Muzeum de tentoonstelling Wisła Stories, een bidisciplinair project van de Brugse fotograaf Peter de Bruyne en de VRT-journalist en Polenkenner Marc Peirs. Samen volgden ze de loop van de rivier de Wisła en doorkruisten ze heel Polen. Het opzet was om het bloeiende Polen in kaart te brengen. In deze tentoonstelling gaan de karakteristiek onscherpe foto's van Peter de Bruyne in dialoog met de teksten van Marc Peirs. Het resultaat van deze dialoog is een heel persoonlijke kijk die het land en zijn veranderingen probeert te doen begrijpen aan diegenen die het willen bezoeken of herbezoeken.

 

marek_kus

04/10/2014 - 25/01 /2015

Verlengd tot 8/3

In de lijn van het onderzoek begonnen in 1993 over het zwart in de beeldhouwkunst, uitnodigt het Atelier 34zero Muzeum de Poolse kunstenaar Marek Kus voor een solotentoonstelling van zijn werk, dat overwegend rond deze achromatische kleur draait.

vie_en-tranches

14/6 - 28/9/2014

Postvernissage 26/9/2014 - 18h

Sinds haar oprichting in 2003 zorgde de redactionele lijn van Michel Husson voor een aantal mijlpalen op het gebied van fotoboeken met sociale en documentaire thema's.

jean_manuel simoes

sebastien_cuvelier

30/3 - 25/5 2014

Vernissage 29/3 - 11h

In samenwerking met de Brusselse uitgever Éditions Michel Husson (Brussel, BE) presenteert Atelier 340 Muzeum een tentoonstelling van sociologische fotografie : een selectie beelden van twee fotografen die allebei in contact zijn gekomen met mensen die men doorgaans slechts moeilijk kan ontmoeten.

dubnick_empilement

5/10/13 - 2/3/14

Vernissage 5/10/13 - 11h

Maren Dubnick herschikt de openbare ruimte, verandert het gebruik van functionele voorwerpen en van architecturale elementen. 

jeanine cohen

3/8 - 1/12 2013

De schilderijen van Jeanine Cohen zijn in werkelijkheid assemblages in hout, rechthoekige structuren die een bijzondere wisselwerking mogelijk maken tussen de materie, het licht en de kleur.

 bonhomme_de _neige_2013

3/8 - 1/12 2013

In het kader van haar zomerprogramma organiseert het Atelier 340 Muzeum een tentoonstelling rond het thema van de sneeuwman, een zeer geliefde figuur van alle kinderen tijdens de winterpret. Een internationaal gezelschap van 9 kunstenaars uit verschillende geografische en artistieke gebieden, stellen hun werk tentoon in het park van het Atelier 340 Muzeum.

pierre_radisc_constellations

22/03 - 26/05 2013

18/10 - 30/11 2013 BWA Katowice (PL)

Door zijn thematische tentoonstelling Approche aux Constellations, heeft het Atelier 340 Muzeum het oeuvre ontdekt van de Belgische fotograaf Pierre Radisic en hem uitgenodigd voor een belangrijke monografische tentoonstelling.

Pierre_radisic_figures_doubles

22/03 - 26/05 2013

18/10 - 30/11 2013 BWA Katowice (PL)

Al wandelend door de straten, al etend in restaurants, kortom: terwijl ik de maatschappij observeer, ben ik al van kindsbeen af geïntrigeerd door de gelijkenis van koppels, getrouwd en niet getrouwd. Tot op het punt dat ik ze ging zien als tweelingen.

approches aux constellations

12/10/2012 - 17/02/2013

Door de geschiedenis heen hebben kunstenaars hun blik naar de nachtelijke hemel gericht. En meer dan een eenvoudige inspiratiebron voor een esthetisch gegeven is het een bron voor een gedachtenstroom over de plaats van de mens in het universum.

Habana Cuba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22/06 - 23/09/2012   

18/10 - 30/11 2013 BWA Katowice (PL)

Als onderdeel van onze intellectuele en vriendschappelijke betrekkingen met uitgeverij Michel Husson exposeert Atelier 340 Muzeum een reeks portretten van rokers uit Havana geproduceerd door de Canadese fotograaf Pascal Rouet.

27/04/2012 - 20/06/2012

Au Musée du Quai Branly à Paris, où il participe à l’exposition « Les Maîtres du Désordre » (1), Jacques Lizène occupe la position du Cheyenne contraire. Chez les Cheyennes, la « Société des Contraires » regroupe des guerriers qui faisaient tout à l’envers. Toujours à Paris, pour la réouverture du Palais de Tokyo (2), Jacques Lizène interprète une œuvre de musique à l’envers, nouvelle création intitulée « Edaneres » du compositeur GiWduL noV neVoHteeB.

19/11/2011- 25/03/2012

Georg Hüter
Sobriété en vertical

 

Vincent Dubois
Sobriété en écriture

03/07/2010– 26/09/2010

et_toujours_de_la_couleur

Artistes : 
Etienne Bossut (FR)  
Jean-Pierre Bredo (BE)
Antoine Perrot (FR)

Après son exposition de 2007, "Toutes les couleurs sont autorisées à condition que cela n'empêche pas le commerce", l'Atelier 340 Muzeum se voit constamment poursuivi par les couleurs dans tous leurs états. Dans le cadre de la prolongation de cette réflexion, nous avons préparé une nouvelle proposition intitulée "et toujours de la couleur".

22/10/2010 - 30/01/2011

LODZ_KALISKA

Les hommes peuvent pourrir

artistes : 
marek janiak (pl)
adam rzepecki (pl)
andrezej swietlik (pl)
andrezej wielogorski (pl)

www.lodzkaliska.pl

Le groupe Lodz Kaliska, fondé à Lodz (PL) en 1979, a célébré ses 30 ans d'existence en 2009. A l'occasion de leur "300è anniversaire" comme ils ont préféré l'appeler, ils ont créé une exposition "Les hommes peuvent pourrir" montrée au Centre d'Art Moderne de Zamek Ujazdowski (Warszawa). Nous avons voulu présenter cette exposition à l'Atelier 340 Muzeum afin de faire découvrir au public belge ce groupe polonais mythique.

03/07/2010– 26/09/2010

maren_dubnick_sczcecin_glowny_2010

Maren Dubnick (DE)

Dans le cadre de cette exposition personnelle "D'épaississement à empilement" Maren Dubnick a montré l'ensemble de ses recherches. 

A partir de petits objets, via différentes colonnes et cheminées industrielles, elle crée des constructions architecturales.


maren_dubnick_sczcecin_glowny_2010

16/03/2007– 27/05/2007

TOUTES LES COULEURS SONT AUTORISEES

Une certaine culture de la couleur par Wodek

L'amorce de l'idée de l'exposition "Toutes les couleurs sont autorisées à condition que cela n'empêche pas le commerce", s'est produite lorsque je visitais l'exposition La couleur importée (Ready-Made Color) au centre d'art Passerelle à Brest (FR). Deux artistes français, Claude Briand-Picard et Antoine Perrot, en étaient les commissaires.

17/06/2005 - 02/10/2005

UNE CERTAINE FINLANDE

« La nature (les forêts et les lacs) est omniprésente, comme dans très peu de pays européens. Il faut aussi mettre en relation le silence de cette nature et le caractère de souffrance silencieuse, un peu masochiste, des Finlandais.

La création de cette exposition découle directement de l’exposition confrontative que j’avais organisée il y a cinq ans avec Patrick Dougherty et Adrian Maryniak, Le Mouvement intuitif...
Pour cette nouvelle analyse de ce thème, étant donné que celui-ci est très vaste, j’ai voulu me concentrer sur le mouvement intuitif circulaire, ou sur l’«encircularité».

22/10/2004 - 30/01/2005

objet_detournes

Prendre un objet et lui donner un autre sens, c'est vraiment une vieille histoire.

11/06/2004 - 13/06/2004

ACAI-n_oubliez_pas_le_service
L’A.C.A.I. (Association des Centres d’Art indépendants) est la prolongation d’Etat des Lieux, vaste réflexion sur la place de l’art aujourd’hui dans notre société. L’A.C.A.I. a été créée en 1998 afin de se positionner en tant que groupe d’organisateurs indépendants menant une action intellectuelle au service des arts plastiques actuels en Communauté française. Le manque évident de réflexion de la part des instances politiques à propos du fonctionnement des associations artistiques indépendantes nous poussa à réagir du point de vue culturel face à ce vide structurel.

23/04/2004– 14/05/2004

L_APPROVISIONNEMENT_DE_PRINTEMPS

Liste d'artistes pour la vente aux enchères

Erwan Ballan / Pascal Bernier / Bram Bogart / Jean-Paul Brohez / Leo Copers / Jacques Dujardin / Javier Fernandez / Jean-Marie Gheerardijn / Katarzyna Górna / Ado Hamelryck / Philippe Herbet / Georg Hüter / Marin Kasimir / Leszek Knaflewski / Nicolas Kozakis / Antoine Laval / Jacques Lizène /

Subcategorieën