Aankomende evenementen

Piotr Osuszkiewicz – Boris Lehman
Korte film
Dimanche 01.06.2025 à 16h
Zondag 1 juni om 19.00 uur biedt de Werkplaats je niet alleen films, maar ook kunstwerken die als zodanig tentoongesteld moeten worden!
Eerste deel:
“2020”: Piotr Osuszkiewicz/ experimenteel/ NB/ 20’39’’
“2022”: Piotr Osuszkiewicz / experimenteel / NB /11’34’’
“2023”: Piotr Osuszkiewicz /experimenteel / kleur /18’58’’
Het drieluik 2020 – 2022 – 2023, existentiële zoektochten die de vorm aannemen van een experimenteel poëtisch manifest, verbeeldt de ontzetting van een mensheid die begraven ligt onder het puin van haar eigen barbarij. Degenen die blijven graven instinctief naar een potentieel betere wereld. Zullen ze het vinden?
Tweede deel:
Zo stom als een karper”” – Boris Lehman
Van de vijver tot het bord, de reis en het lot van onder meer een karper.
Dit wordt tijdens een feestelijke maaltijd gevuld gegeten.
Gevulde karper in Poolse stijl, in het Jiddisch ook wel “Gefilte Fish” genoemd, is een traditioneel gerecht onder Asjkenazische Joden. Het wordt zoet bereid en koud geserveerd aan het begin van de maaltijd. De kop van de vis is gereserveerd voor het hoofd van het gezin.
De film, opgenomen in Brussel, ten tijde van het Joods Nieuwjaar (Rosj Hasjana), concentreert zich op het tonen van de culinaire bereidingen, evenals de rituelen en gebeden die daarmee gepaard gaan, waarbij de nadruk wordt gelegd op het offeren van vis en de dood in de concentratiekampen.
(bron: https://www.film-documentaire.fr/4DA…/w_fiche_film/22717_0)
De vertoning gaat gepaard met een tentoonstelling van filmposters van Boris Lehman.
PRIJS: € 7
Gebeurtenissen uit het verleden

Reflectie: Het gat in de steen
Sluiten
Zondag 30.03.2025 om 14.00 uur
“Reflectie: Het gat in de steen” loopt binnenkort af… Kom deze tentoonstelling (her)ontdekken, met 17 kunstenaars en een vijftigtal werken die allemaal rond dit esthetisch en reflectief rijke thema draaien!

Keukens van de Wereld
Syrische Couscous
Culturele gastronomie
Dimanche 30 mars 2025, à partir de midi.
Het is officieel! De volgende editie van ons evenement “Keukens van de Wereld” brengt je onder de mediterrane zon met een heerlijk Syrisch couscousgerecht op basis van met munt geparfumeerde bulgur, gekonfijte rund en smaakvolle groenten, in samenwerking met restaurant “Tour du Monde”!
Tegelijkertijd organiseren we de finissage van onze tentoonstelling “Reflectie: Het gat in de steen”. Sla dus gerust twee vliegen in één klap!
De maaltijd wordt geserveerd vanaf de middag tot het einde van de avond, aan €25 per gerecht. Uiteraard kun je je maaltijd aanvullen met onze heerlijke Belgische bieren, Poolse bieren, Poolse sappen of onze inmiddels beroemde wodka’s, tegen een kleine meerprijs.
Reserveer snel je plaats voor deze derde editie via info@atelier34zero.be of bel ons op +32.2.428.33.06!
Reservaties sluiten op donderdagavond de 27ste.
Wij kijken ernaar uit je te verwelkomen voor deze zonnige en smakelijke avond!

Nicolas Dykmans
« Deze bloemen zul je niet vergeten »
Opening
Zaterdag 01.03.2025 om 16.00 uur
Terwijl de oorlog in Oekraïne zijn derde jaar ingaat en de mensen opraken, zijn er achter de linies mensen die blijven en proberen een schijn van normaliteit te behouden.
De bloemen zijn de bloemen die schelpen op de grond maken, de bloemen die op graven worden geplaatst, de bloemen die oude dames, ondanks de bombardementen, verzorgen aan de voet van de verwoeste torens.