Het Atelier 340 Muzeum / Atelier 34zero Muzeum heeft, met de hulp van een Jettenaar die zich interesseert in de cultuur, een kleine culturele bibliotheek gecreëerd, omkaderd door onze tuin die uitgeeft op de Eugène Toussaintstraat.

Deze boekhandel is alleen bedoeld voor kunstgerelateerde boeken, meer bepaald; boeken over beeldende kunst, audiovisuele kunst, architectuur, design, mode, grafisch ontwerp, fotografie, performance art...

 
Het is een gespecialiseerde boekhandel die wij hebben gevuld, en zullen blijven aanvullen, met dit soort werken, maar, die ook door alle burgers kan aangevuld worden met werken die passen in dit culturele concept.
Onze boekenkast is vooral gericht op moderne en hedendaagse kunst en als beurtbewoner nodigen wij u uit om deel te nemen aan dit initiatief. Wij verzoeken u echter om geen boeken over poëzie, proza, literatuur of politiek aan te bieden, omdat hiervan al verschillende boekenkasten bestaan in de gemeenten Ganshoren of Jette. Wij willen u vriendelijk vragen om de inhoud van deze boekhandel, die gericht is op de ontwikkeling van de kunsten, te respecteren.

 


 

Jeanine Cohen, Like this n°2, 2020

 

VERNISSAGE ZATERDAG 14/03/2020 om 12u00,

Atelier 34zero Muzeum heet u graag welkom op de vernissage van onze volgende tentoonstelling Why not ? Autre chose,met de focus op het oeuvre van de brusselse kunstenares Jeanine Cohen, op zaterdag 14 maart om 12 uur 's middags.

Of ze nu exposeert in België, Portugal, Frankrijk of IJsland, ze ontwerpt haar tentoonstellingen vaak in functie van de locatie. Voor deze nieuwe tentoonstelling in het atypische  Atelier 34zero Muzeum te Jette heeft Jeanine Cohen de ruimte onder de loep genomen, onderzocht en gewogen om een opstelling voor te stellen die deze tegelijkertijd onthult en verbergt. Ze heeft een aantal nieuwe series van werken bedacht die in staat zijn om in resonantie te treden met deze enorme rauwe en brute zaal omgeven door kleine kamers, soms leeg, soms zwaar bemeubeld.


Toegang tot het museum: 7€

De tentoonstelling opent op 14 maart en sluit op 24 mei 2020.

 

Het Atelier 34zero Muzeum is een onafhankelijk kunstencentrum dat in 2014 opgericht is. Het herrees uit de as van het Atelier 340 Muzeum. Zijn belangrijkste roeping is de studie en promotie van de beeldhouwkunst en de driedimensionale kunst, zowel in België als in het buitenland.

Atelier 34zero Muzeum organiseert 3 tot 4 tentoonstellingen per jaar in eigen ruimtes evenals evenementen extra muros. Drie types tentoonstellingen worden gerealiseerd: thematische, vergelijkende of confronterende, en persoonlijke (retrospectieven). Deze gaan gepaard met de uitgave van kwaliteitsvolle, viertalige, rijk geïllustreerde catalogen evenals postkaarten.

Save the ParkChers Amis,
Chers Souteneurs,

Sujet: Vente annoncée de l’Atelier 340 Muzeum en pièces détachées

Je vous écris ce petit mot afin de vous faire part de la petite détresse que vit actuellement l’Atelier 340 Muzeum.