Voor deze juni-editie van Cuisine du Monde nodigen we je uit om de Oekraïense keuken te ontdekken en meer bepaald haar 2 emblematische gerechten: "Borstsh" en "Deruny".
 
In de spotlight staat Sofia Rufa, een Oekraïense vluchtelinge uit Odessa die als chef-kok heeft gewerkt. 👩‍🍳
 
Oekraïense "Borscht" wordt gemaakt met kippenbouillon, wortelen, uien, tomaten, peterselie, knoflook, kidneybonen en natuurlijk rode bieten. Samen met aardappelen wordt het geserveerd met een 'Pampouchqui' - een broodje met knoflook en kruiden. 🧄
 
"Deruny" bestaat uit fijngeraspte aardappelen, fijngeraspte uien, ei en bloem, crème fraîche, knoflook en peper. Deze heerlijke gebakken aardappelpannenkoekjes worden geserveerd met een champignonsaus of een beetje zure room. 🥣
 
We serveren vanaf 12 uur, de hele dag en tot in de avond.
 
Het diner kost €22. Je kunt het natuurlijk wegspoelen met een kleine wodka of een biertje.
 
We zien je graag op 25 juni in het Atelier 34zero Muzeum.
 
Informatie en boekingen gewenst tot woensdagavond 21.06.2023:
 
Mail :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Tel: 02 428 33 06
 
Smaakvol,